26 Şubat 2008 Salı

KIRKLARELİNDEN YEMEK TARİFLERİ


Sebze yemekleriBorani (Yoğurtlu labada), Toyga (Unla pişirilmiş labada), Manca, Sogan aşı (Piyazlık soğ anlar salça ve su eklenip pişiyor, indirmeye yakın yumurta kırılıp karıştırılıyor),


Tarla yemeği (Küp doğranmış patlıcan, iri doğranmış biberle az yağda pişiyor. Domates doğranıp tuz ekleniyor ve kendi suyunda pişiyor.) ve her türlü sebze yemeğ i ile dolma ve sarmalar.Et yemekleriYahni (Düğün yemeği), Papaz yahnisi, yogurtlu biber, yogurtlu yumurtalı çılbır,soganlı yumurta, olmassa olmazlardan kuru fasulye,turşu ,pirinç plavı,üzüm hoşafı misafire sunulan en degerli yemeklerdir.


, Tas kebabı, Kuzu kapama (Hıdırellez kuzusu), Ciğer tava, Ciğer yahni, . Tavuk etine lahana turşusu ve pirinç ilave ediliyor.), Tavuk bulamacı (Kavrulmuş una haşlanmış tavuk etleri ekleniyor.), Tavuk kapama (Pirincin üzerine haşlanmış tavuk eti ve tavuk suyu eklenip fırında pişiyor.), Hindi kapama, Sucuk).yemekleride bölgede yogun şekilde yapılan yemeklerdendir
.
HÜSEYİN USTA -TARKAN- BİZ MÜŞTERİLERİMİZE HER GÜN DEGİŞİK YEMEK SUNMAKLA SİZLERİ MUTLU EDİYORUZ SİPARİŞ ÜZERE HERTÜRLÜ YEMEKTE YAPIYORUZ SİPARİŞLERİNİZE BİR TELEFON KADAR YAKINIZ....TEL ..0288 6153401